Bij welke klachten kan een magnetiseur helpen?

Magnetiseren kan u heel goed helpen en ondersteunen bij de volgende klachten:


Na een operatie, bij langdurige ziekte, spierpijnen, chronische aandoeningen, pijnklachten, darmproblemen, migraine, rugklachten, slaapstoornissen, nek, schouder- en hoofdpijnen, huidproblemen zoals, eczeem en psoriasis, allergieën, angstdromen, angststoornissen, ademhalingsproblemen, bedplassen, burn-out, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, depressie, examenvrees, faalangst, hormonale problemen (ook om zwanger te worden), hyperventilatie, fobieën, slaapproblemen, sportblessures, stress en verslavingen.

Uw specifieke probleem staat er niet tussen? Waarschijnlijk kunt ook u gewoon bij mij terecht!

In ons dagelijks leven gaat er veel aandacht naar het mentale en/of fysieke aspect van ons leven en lichaam. Praktisch nooit wordt er aandacht besteed aan de emotionele en/of spirituele kant. Hierdoor zie je vaak dat mensen hun evenwicht hebben verloren. Historisch gezien is magnetiseren de oudste vorm van genezing beoefend door de mens. Lang voordat men wist van medicijnen en antibiotica, werd magnetiseren toegepast binnen alle culturen en geloofsovertuigingen. Magnetiseren is een holistische vorm van genezing van lichaam en geest (body & mind), magnetiseren is er niet alleen van lichamelijke aandoeningen te genezen, maar ook voor de innerlijke rust. Dus niet alleen om fysieke pijn weg te nemen of te verminderen, maar ook om een eind te maken aan gevoelens van verdriet, ongewenst en onbemind zijn.

Depressies, burn-outs, emotionele-, en psychische problemen en klachten

Magnetiseren (healing) gaat over herstellen van onze balans tussen lichaam en geest en het herstellen van verbondenheid. Wij leven in een tijd waarin wij ons bewust worden van de grote mogelijkheden van de mens. Het is tevens een tijd waarin steeds meer mensen zich bewust worden van hun gevoeligheid en daardoor moeite hebben om goed met zichzelf en hun omgeving om te gaan. Dikwijls spelen dezelfde patronen al vanaf de vroege jeugd een rol, zonder dat er voldoende inzicht in deze patronen is ontstaan. Het is echter mogelijk om deze gevoeligheid als kracht te gaan gebruiken. Dit betekent, dat wanneer wij hier beter mee willen leren omgaan, wij ons bewust moeten worden van de onverbrekelijke samenhang tussen lichaam en geest.

Ik beoog een aanvulling te zijn op de reguliere geneeskunde. Magnetiseren is iets dat vaak met een zweem van mystiek is omgeven. In de reguliere geneeskunde wordt deze vorm van behandelen door handoplegging en strijkende bewegingen boven de zieke lichaamsdelen en het lichaam veelal met enige argwaan bekeken. De critici richten zich vooral op het grondbeginsel van magnetisme, de overdracht van helende en stimulerende energie tussen therapeut en cliënt. De gevestigde geneeskunde kan niet meer om het grote aantal mensen heen dat verlichting en genezing vindt bij de magnetiseur. Wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt weliswaar, dus vaak worden de opvallende resultaten door de medische wetenschap als wonderlijke uitzonderingen afgedaan.

De meest voorkomende klachten welke oorzaak deze ook hebben, staan hierboven beschreven.

De ervaringen van cliënten tijdens het magnetiseren bestaan voornamelijk uit het voelen van een warme stroom, tintelingen, zwaar gevoel op de ogen, hoofd, armen en benen. Tijdens de behandelingen worden de organen en het zenuwgestel door de overdracht van de energie gestimuleerd. De cliënt moet de overdracht van energie die hij/zij tekort komt even verwerken. Deze energie is de cliënt om welke reden dan ook gaan verbruiken. Hierdoor raakt de "accu" leeg die door magnetisme weer wordt opgeladen. Dat betekent dat een cliënt zichzelf eigenlijk weer beter maakt, met een steuntje in de rug van de behandelaar.

Kortom, magnetiseren richt zich op het herstel van het natuurlijk evenwicht van lichaam en geest: het activeert en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de mens. Naast mijn paragnostische werk leg ik dus tevens een sterk accent op healing (magnetiseren).  Vanzelfsprekend bespreek ik de achterliggende oorzaak van uw lichamelijke klachten. Als therapeut stel ik geen diagnose. Hiervoor dient u een arts te raadplegen.

Tijdens een intakegesprek beoordeel ik samen met u uw situatie, om te zien of mijn therapie voor u zinvol is. De kosten van dit intakegesprek bedragen € 27,50 contant.

Een behandeltraject bestaat uit gemiddeld 10 behandelingen. Soms kan dat meer zijn, afhankelijk van uw persoonlijk situatie.

Bent u door leeftijd of anderszins niet in staat om naar mijn praktijk te komen, dan bestaat er een mogelijkheid dat ik bij u aan huis kom tegen een kleine vergoeding, mits de afstand tussen uw huisadres en mijn praktijk niet meer dan + 15 minuten bedraagt.

Meer weten? Neem dan contact op met Martin Reul