Mission Statement

Mijn Waarden en principes: "Vertrouwen, onafhankelijkheid, welzijn van de mens, discretie, respect voor de privacy, deskundig, laagdrempelig, preventief, emancipatorisch, maatschappijgericht, teamwork, prioriteit"

Ik weet dat mensen gelukkig worden van wat ze bijdragen en creëren in hun leven.

Hun werk, gezin maar ook hun sociale leven is een belangrijke factor in hun leven. Kortom, het is belangrijk om als mens gezien te worden.

Wie je bent, wat je bijdraagt en wat je drijfveren zijn. In de gesprekken die ik met mensen voer, laat ik hen ervaren dat ze op hun manier uniek zijn, dat ze zichzelf mogen zijn. Ik haal hun sterke kanten en eigenschappen naar boven. Dit geeft ze innerlijke rust en zelfvertrouwen. Door deze innerlijke rust en ontspanning komen mensen in diverse gesprekken tot conclusies. Wat wil ik bijdragen, wat zijn de stappen die ik ga zetten om zinvol bezig te zijn met perspectief. Hierdoor komen mensen in beweging en nemen weer het heft in handen en komen tot beslissingen.

Bewust zijn van hoe het leven in elkaar steekt is zeer belangrijk. Mensen die zich bewust zijn of bewust worden zie ik als unieke persoonlijkheden, iets wat mij enorm kan raken. Een mens die bewust in het leven staat of gaat staan weigert te kopiëren uit zijn/haar omgeving om zich daarachter te verschuilen, maar neemt juist verantwoordelijkheid. Ieder mens heeft er oog voor hoe anderen in het leven staan, maar toch zal men zijn eigen unieke aandeel laten zien en je daarmee weten te raken.

Hiermee creëren mensen een stimulerende rol, in het gezin, een werksituatie, kortom, hun omgeving. Of dit nu een groep betreft, een team of in welke vorm dan ook iets onze weg kruist, hun puurheid zorgt er altijd voor dat er standpunten zijn maar ook kunnen worden herzien, vragen mogen worden gesteld. Excuus en complimenten mogen en kunnen worden gemaakt. Dit betekent groei, inzicht en balans.

Uit ervaring concludeer ik steeds dat mensen mij zien als onbevooroordeeld en bewust. Dat is ook mijn insteek geweest in mijn leven om steeds opnieuw mogelijkheden te ontdekken, daar waar anderen afhaken. Mijn aandacht voor het verschijnsel mens heeft de gedrevenheid gebracht mezelf verder te ontwikkelen om anderen te kunnen ondersteunen in het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Ik ontdek steeds nieuwe mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen, ze bewust te maken en ze verantwoordelijkheid te laten nemen. Hierdoor ben ik in staat mij ten dienste van anderen te stellen om hen te helpen hun potentieel aan te spreken.

Mijn boodschap aan anderen: blijf bewegen, elke actie heeft zin, hoe klein deze ook lijkt. De ervaring hiermee leert mij dat elke actie zin heeft, het leert je waar je angsten liggen, welke keuzes je kunt maken, wat je wel en niet wilt. Elke angst, vraag of probleem geeft je oefenmateriaal en een spiegel die je jezelf voorhoudt. Gaandeweg ontwikkel je jezelf en krijg je inzicht in valkuilen die je op je weg tegenkomt. Vaak ontdek je dan dat je altijd meer kunt en dat je weer anders bent dan je dacht.

Vraag om hulp als dat nodig is. Zelf doen, maar niet alleen!